lördag, december 22, 2007



Roky Erickson - Göteborg, Trägårn, 071221

Året började med en kanonspelning av herrarna Hellström och Taube och avslutas med ännu en kanonspelningn av Roky Erickson. Däremellan har det också varit en uppsjö höjdarkonserter. Ett kul år alltså.

Roky Erickson får verkligen ett fullsatt Trägårn att gå igång. Inte konstigt då låtarna lockar till dans, knutna nävar i luften och eufori. Bandet, The Explosives, har tagit sig en hel del sedan Roskilde i sommras. Cam Kings gitarrspel har höjt sig till den yttersta nivån och smälter perfekt in i låtarna. Även trummisen får till ett bättre sväng.

Mr Ericksons röst håller förvånansvärt bra genom hela konserten. Han verkar väldigt spelsugen och vill inte gå av scenen på slutet. Det hade säkert blivit någon mer låt om inte Trägårns idiotiska koncept med att öppna nattklubb klockan 23. Jag vet inte hur många spelningarn jag sett på Trägårn där banden får kolla på klockan i slutet. Sånt ska man bara behöva se på festivaler.

Det fanns inga egentliga svackor under spelningen. Däremot en massa höjdpunkter med Bermuda, Two headed dog, Starry eyes, Night of the vampire, You're gonna miss me och Splash 1 som absoluta toppar. Efter sista extranummret I walked with a zombie hade man en sådan lycka i kroppen som nästan bara uppenbarar sig efter bra spelningar. Cykelturen hem genom ett juligt Göteborg genomfördes i ett klart exalterat tillstånd.

Fotnot: Jag bröt mitt löfte om att inte dricka något starkt före mars månad. Det var det värt.

Inga kommentarer: