måndag, december 03, 2007












The National - Stockholm, Berns, 1/12-07


På bilden ovan syns The Nationals sångare Matt Berninger. Fotot är taget på Berns i lördags. Berninger tillhör toppskaran av textförfattare som lever idag. På scen är han också en skön personlighet utan att behöva anstränga sig. Med små gester lyckas han förmedla vad han känner. Övriga medlemmar av bandet är också lagom chosefria.

Berns salonger är förtjusande vacket. Helt klart en av de snyggaste konsertlokaler jag befunnit mig i. Lokalen är mycket välfylld när The National går på scenen. Öppningen med Start a war, Mistaken for stranger och Secret meeting bemöts med ett oerhört välbehag från min sida. Särskilt Secret meeting som är kvällens höjdpunkt.

Spelningen flyter sedan på precis så bra som man hoppats. Men för att få högsta betyg så saknas det något nytt sedan spelningen i sommras på Roskilde. Låtarna är i stort demsamma och även i samma ordning. Det är också alltid lite negativt när första halvan är lite bättre än andra. Detta trots att en makalös version av Racing like a pro kom mot slutet.

Förband för kvällen var Hayden. Han var tippad att bli stor när han släppte sin debut i mitten av 90-talet. Jag tycker inte han är dålig men han en lite för mummlande röst. Särskilt ensam med gitarr på ett stimmigt Berns.

Inga kommentarer: