måndag, september 19, 2011

Den onda diskmaskinen



Undra hur många diskmaskiner Frank Sinatra plockade ur? Det är svårt att inte börja tänka på livets meningslöshet i samband med att man för tiotusende gången lägger sakerna på sina rätta platser. Tänk att detta är ett jobb man behöver göra varje kväll. Och varenda gång tänker jag att nu skiter jag i det och går och lägger mig. Men alltid så inser jag att det värsta som finns är att komma ner på morgonen och se vasken full med gamla tallrikar, glas och bestick. Men det finns även något större väsen bakom diskmaskinen.

Vad är rätt och vad är fel? Måste alltid potatisskalaren och visparna som ska till låda två läggas där innan man lägger saker i översta lådan. Eller ramlar inte himmlen in om jag tar dem sist. Hur går det om jag ställer de djupa tallrikarna till vänster istället för till höger? Och vad händer om man inte skrynklar ihop de urdruckna mjölkpaketen och lägger dem i soporna?

Tyvärr lär vi aldrig få veta det för jag vågar inte prova. Vidskepelsen är gigantisk vid plockandet av disken för jag är ganska säker på att något rätt jobbigt skulle hända om jag frångick viss ordning. Det troligaste är att jorden skulle åka in i något av de svarta hål som finns i rymden. Vi skulle få leva ett liv i totalt mörker. Och priset på mitt huvud skulle vara en etta med massor av nollor efter. Men det spelar ingen roll för allt skulle ändå varit försent. Jag lade den största skärbrädan över de mindre skärbrädorna och då är det bara att betala priset.

Inga kommentarer: