måndag, september 13, 2010

Vi är laget, som aldrig tappar taget...


September är nog den härligaste fotbollsmånaden. I alla fall om vädret är som det vart de senaste veckorna. Frisk skön luft att träna och vistas i. Det har varit väldigt mycket matcher, cuper och träningar att hålla i den senaste tiden. Det intensiva schemat gör att Azaleatjejerna verkligen lär sig mycket snabbt. Det är omöjligt att beskriva glädjen man känner då de gör stora framsteg på fotbollsplanen.

Passningsspelet under kvällens match mot IF Mölndal var stundtals mycket fint. Att se hur tjerna tänker fotboll mot att förut bara spelat klungspel är rätt så stort faktiskt. Och att vi också får utdelning i form av mål med hjälp av passningar och lagspel är ju ändå bättre. Och då inser man att lite av det man tjatar om på träningar verligen fastnar. För det är inte alltid lätt att nå fram till en grupp på 20 tjejer som är 8-9 år.

Dagens seger med 3-2 var den tredje sista matchen för i år. Det innebär också att det snart är slut med spel på 5-manna plan. När vi till våren berträder 7-manna planerna så blir det nya utmaningar. Framförallt blir det enorma ytor att springa på. Det blir något att bita i för oss alla i laget.

Som tur är så har vi i ledartrojkan hittat en favoritpub att samlas på. Där lägger vi upp träningar, taktik och allt annat som rör laget. Det finns bara fördelar med att vara fotbollstränare.

Inga kommentarer: