måndag, maj 17, 2010

Slippery When Wet

Pamela Des Barres – Jag Är Med I Bandet (En Groupies Bekännelser) (2009)

Förra året kom boken från världens mest kända groupie på svenska. Det är en härlig berättelse om hur det var i rocksvängen i Los Angeles från 60-tal och ett tiotal år framåt. Visserligen kunde boken redigerats ner från sina 400-sidor, då det blir lite upprepningar, men det är ändå kul att läsa lite ingående skvaller då och då.

Pamela Des Barres började i det tidiga tonåren gå igång på Elvis, Dion och Beatles. Hon kände en dragningskraft till musiken, den blev en del av henne. Sen när hon blev lite äldre så blev även rockmusikerna en dragningskraft.

Efter att ha läst boken kan man enkelt slå fast att Pamela tog ut svängarna rejält. Hon skyggade inte för mycket och lät sin översexualitet blomma fullt ut. Det är på ett sätt lite tröttsamt att läsa om alla eskapader. Men så fort man påminner sig om att eskapaderna sker med Keith Moon, Waylon Jennings, Mick Jagger, Gram Parsons, Jim Morrison och andra rockstjärnor så blir det intressant. Är man rocknörd så är det helt enkelt rätt kul att läsa om att Jimmy Page brukade ha med sig piskor på turnéerna så han kunde leva ut sina s&m fantasier.

Betyg: GGGG

Inga kommentarer: