måndag, maj 24, 2010

Extravaganza



Det var ju inte bara strålande solsken, besök av släkten och löpning på programmet i helgen. För Göteborg fick ju mycket celebra garagerockbesök både lördag och söndag. Jag är fortfarande trött efter allting men här kommer sex mycket korta recensioner av sex konserter som verkligen piggade upp.

Lördagkväll på Henriksberg tillsammans med tre härliga vänner. Några öl, fantastisk sommarkvällutsikt över Gbg och rockmusik, mycket mer är svårt att begära efter ett Gbg-varv. På scen stod:

John Paul Ketih
Härlig powerpop med countryinslag. Låtar som Looking for a thrill och If I were you är klockrena. Och som gitarrist är John Paul Keith fantatisk. Det spelas aldrig över utan det svänger.

Harlan T Bobo
Den egentligen ganska lågmälde Bobo öste på som en vild David Berman från Silver Jews. Stundtals fungerade det bra men texterna, som egentligen är hans styrka, försvann lite i ljudmassan.

Jack Oblivian
De senaste veckorna har Oblivians senaste skiva The Disco Outlaw spelats mer än flitigt hemma. Så det var grymt att få höra låtar som Make your mind up, Sweet thang och Ditch road från scenen.



Söndagkväll på Sticky med Magnus. Tröttheten som fanns i kroppen försvann delvis i och med cykelturen, den försvann nästan helt med den enda ölen för kvällen och den utplånades totalt då första bandet intog scenen.

King Khan & BBQ Show
De må se spexiga ut och de må agera spexigt men de är ändå ett under av bra och ärlig rockmusik. Deras röster är fantastiska och deras låtar är som gjorda för en livescen. En mycket bra spelning.

Black Lips
Slynglarna från Atlanta har ett rykte om sig att vara stökiga på scen. Men här var de mest dedikerade till sin musik. Och även om jag gillar deras skivor och särskilt visa låtar riktigt mycket så imponerade de stort. Blundade man var det som att höra den klassiska Nuggets-boxen, som Lenny Kaye satte ihop med 60-tals garagerock, i modern tid och med egna låtar.

The Almighty Defenders
Idag har jag lärt barnen låten All my loving. Det var inledningslåten på Almighty Defenders konsert och även på deras debutskiva. Bandet består av Black Lips och King Khan & BBQ Shows medlemmar. De levererade en mycket bra timme livemusik som fick en att glömma bort alla sorger och besvär (som för dagen bestod av trötta ben och sönderbränd nacke).

Inga kommentarer: