tisdag, maj 04, 2010

Från Buddy Holly till Hannah Montana

Jag, Ella och Astrid slog, efter en lång dag, oss ner framför tvn strax efter klockan 19. Det hade varit fullt upp i några timmar. L jobbade. Det var hämtning av både egna och grannars barn på dagis och skola. Det var matlagning till fler än vanligt. Sen skulle Ella, sen som alltid, på sin volleybollträning. Så när vi väl hamande i soffan var vi alla rätt utmattade och lite smågriniga.

Då dök plötsligt Miley Cyrus överraskande upp i tv-rutan. Det är inget man väntar sig i Lilla Aktuellt. Snacka om att gå från 0 till 100 på en sekund. Båda barnen, Miley är numera även Astrids idol, blev så exalterade att de hade svårt att prata. Inslaget var bara kort reklam för en längre intervju som kommer på torsdag men det räckte mer än väl för att göra oss alla tre på toppenhumör.

Jag blir så grymt rörd när jag ser hur mycket Ella gillar Miley. Det gör att man själv åker 30 år bakåt i tiden och verkligen minns hur det kändes när man skaffade sina första riktigt stora idoler. Samma sak är det att se henne när hon sportar. Gamla minnen från Degeberg och Hagavallen, som jag inte tänkt på sedan dess, kommer fram i fullt fokus. Det är en mycket fascinerande ny fas i föräldraskapet som dykit upp.

2 kommentarer:

Andreas sa...

Intressant figur den där Montana. Har aldrig förstått vem eller vad hon/namnet står för..En ny amerikansk sångerska typ Spears eller en tv-serie? Eller en barntv-programledare likt Svenska "Grynet"?!
Ser Montana-namnet i media lite här o där bara...hmmm

Mattias sa...

Ja, det är rätt invecklat. Men Miley är en tv-stjärna från Disney som numera vill bryta sig loss och stå på egna ben.

Faktum är att det finns ett gäng bra låtar. Lite poppunkigt sköna dängor som jag visserligen fått höra mer än vad som är hälsosamt.