onsdag, november 11, 2009

One more round won't get me down

Londonresan har verkligen satt sina spår på veckans spotifylista. Hur skulle den inte gjort det när sådan fantastisk musik spelades. Listan finns här

Först på torsdagsnatten på Gaz Blues Club i St Mortiz härliga källarlokaler på Wardour St. Där serverades bara gammal rhythm & blues och tidig ska. Sedan den väldigt sena fredagnatten på Ye Old Axe där East ends alla rockabillys hade samlats. Öppettiderna 00 - 06 inspirerade till allmän dekadens när dj'n pumpade ut hit efter hit. Sen var det lördag och Shake, Rattle & Bowl där northern soul, rockabilly och garagerock samsades om utrymmet. Tyvärr var vi ej önskvärda där efter en stund. Och jag tackar utkastarna för det tog oss istället till Madame JoJo's och legendariska Keb Darge med gäng bakom skivspelarna. Deras mix av alla ovanstånde musikstilar var fenomenal och innebar bara glädje.

Det blir ingen northern soul på veckan lista. Jag sparar den. Men massor av dansvänlig r&b och rockabilly. Och självklart ska volymen var uppe på rött. Det här ingen musik att sitta och finfisa till. Dance or be damned!!!

En låt som inte passade in och som heller inte fanns på spotify är youtube-klippet nedan. Under kursen i Biskopsgården igår så gjordes detta fantastiska fynd på Ebbes Hörna under lunchen. Merry Clayton, som är mest känd för sin fenomenala röstinsats på Rolling Stones låt Gimme Shelter, lyckas få Neil Youngs låt Southen Man att svänga något hejdlöst. Det var till och med roligt att städa bara för det.


Inga kommentarer: