måndag, maj 01, 2006

Silver Jews - Tanglewood numbers

För tio år sedan släppte Silver Jews skivan The natural bridge. Jag skulle tippa att det är en av de skivor som spelats mest gånger på min skivspelare. Faktum är dock att jag säkert inte lyssnat på den på ett par år. Jag köpte heller inte Tanglewood numbers när den kom i höstas. Nu när det oväntade sker att de kommer till Roskilde så måste man naturligtvis lyssna på den.

David Berman som är Silver Jews låter sig lik i de flesta fall. Låtmaterialet är lite spretigare än förr. Då kunde man inte hitta ett enda dåligt spår på skivorna. Här är det faktiskt några låtar som faller ur ramen. Experimenten med olika ljudbilder slår inte så väl ut. Ändå så finns det förstås mycket bra här och texterna är alltid otroliga. De ger ut sina skivor på Drag city och Domino som så många andra av mina favoriter. Tillsammans med Smog, Sebadoh och Palace Brothers känns det här som mitt 90-tal.

Silver Jews har varit väldigt sparsamma med att turnera. Därför ska det bli extra kul att se hur det blir i Roskilde. Det är iallafall en av konserterna jag ser fram emot allra mest.

Bra låtar: Punks in the beerlight och Sleeping is the only love

Inga kommentarer: