måndag, januari 06, 2014

Mannen med basen


Tony Thorén - Vad faan är det frågan om?

Lite i skymundan har Tony givit ut en bok om sitt liv och sin del i Eldkvarn. Den har inte direkt blivit samma succe som Pluras bok. Vilket man förstår när man läst den. Tony har inte direkt Pluras litterära kvaliteter. Men för den skull är det inte oävet och det för en Eldhead är det förstås måste läsning.

Det är väl egentligen inte så mycket nytt som kommer fram om Eldkvarn. Men det är intressant att se det från Tonys sida. Han är snäll mot sina bandkollegor och det är ont om kritik. Desto mer kritisk är han mot sin suput till pappa och även delvis mot sin mamma som låg med en av hans kompisar när de gick i gymnasiet. Ett avslöjande om något.

På 80 och 90-talet producerade Tony massor av skivor som sålde mycket. Framförallt åt Peter LeMarc. Trots detta har han inga pengar på banken nu. Det man undrar är var dessa pengar tagit vägen. Det känns det inte som han vill skriva om. Att Tony och några andra i bandet är beroende av att få in pengar från Eldkvarnspelningar tror jag också är en stor anledning till att bandet fortfarande spelar så mycket som de gör. Så det är bra att de är panka och att Plura har samvete nog att se till att pengarna kommer in till sina kamrater. För nu är det dags att planera sommarsemestern efter Eldkvarns turneschema.

Inga kommentarer: